Fakespeech Verandering & Innovatie

Een fakespeech is een ludieke, humorvolle en energieke presentatie tijdens congres, conferentie, seminar en andere zakelijke bijeenkomsten. 

De moderne mens wordt geconfronteerd met steeds versnellende (technologische) veranderingen. Of hij dit kan bijbenen hangt af van zijn ‘veranderingsgezindheid’ ofwel “e-readiness”; de bereidheid nieuwe ontwikkelingen eigen te maken. Otto Wijnen is gefascineerd door de snelheid van die ontwikkelingen en produceerde daarom een fakespeech over innovatie. Door het vakkundig verwerken van uw branchespecifieke input ervaren de gasten van uw congres alsof de fakespeech speciaal voor hen geschreven is.

Otto was invited as Prof. Dr. Enno Latileri of the Catholic University of Leuven to our conference ShoppingTomorrow. He was the last speaker of the day and everybody was tired. For the first 10 minutes our 250+ guests did not have a clue what was happing. They expected a boring end but got confused. Within 30 minutes Otto was able to have 250 people singing and waving the “online shopping” song. Otto is a remarkable presenter and I can strongly recommend him.

Jorij Abraham

Director Research & Advise, Ecommerce Europe

Europees onderzoek

Otto Wijnen (in de rol van onderzoeker aan de universiteit Leuven) heeft Europees onderzoek gedaan naar de innovatiekracht van professionals in uw branche; volgende week verschijnt het rapport en Nederland wijkt enorm af van de rest van Europa. Vandaag deelt hij alvast zijn bevindingen waarbij hij u meeneemt naar ‘vroeger tijden’. Diverse uitvindingen passeren de revue; de geschiedenis van de computer in het bijzonder. De beelden van WordPerfect werken al op de emotie (weet u nog waar “SHIFT-F7” toe diende?) en de presentatie wordt steeds ludieker. Met interactieve tests en hilarische video’s werkt hij naar de afsluiting toe.

De reacties waren erg positief! Sommige mensen hadden het snel door, anderen wat later. Mensen hebben hard zitten lachen om de filmpjes. Ook reacties dat het geen ‘fake’speech was, maar een hele interessante speech, met een verfrissende invalshoek.

Dr. Linda van den Berg

Scientific Advisor, RIVM

Slotlied

E-ready of niet? Cartoon van Roel SeidellTijdens zijn verblijf in Las Vegas vorige week, raakte hij zeer onder de indruk van het effect van muziek tijdens het congres.  Vandaar dat hij een swingende deun mee heeft genomen. U begrijpt; de zaal mag meezingen!

Heeft u internationale gasten of vindt het event in het buitenland plaats? Deze fake speech is ook in het Engels beschikbaar.

Lachwekkendste fakespeech van Nederland

Bij een recente uitvoering van de fakespeech zijn 66 lachsalvo’s in 29 minuten geteld. Dat is zijn 2,3 lachsalvo’s per minuut! Ik durf daarom rustig te zeggen dat ik de lachwekkendste fakespeech van Nederland verzorg!

De Koninklijke Maatschappij tot Bevordering der Tandheelkunde organiseert jaarlijks een teamdag voor haar 14 afdelingsbesturen. Deze dag bevat altijd een actualiteit, een educatief element en een sociale activiteit en dat voor zo’n 70 personen. Toen we Otto Wijnen benaderden voor een fakespeech bleek dat hij invulling kon geven aan al onze activiteiten die dag, waarmee ons eigen KNMT bureau enorm werd ondersteund in de organisatie. Samenwerken was absoluut een topper, maar dat niet alleen, alle aanwezigen waren unaniem in hun oordeel, zelden zo’n goed en nuttig programma gehad. Otto blijkt, samen met zijn team, van veel markten thuis te zijn en op een bijzonder professionele manier het nuttige met het aangename te kunnen verenigen. Nu ik dit bericht schrijf, bijna twee maanden later, heeft men het nog met regelmaat over de dag. Otto, dank aan jou en je team!

Hendrike van Drie

Vice-voorzitter, KNMT