Fakespeech Otto Wijnen @ Shopping TomorrowZojuist uitgerekend: het aantal lachsalvo’s per minuut tijdens mijn laatste fakespeech voor Thuiswinkel.org is 2,3! 66 lachsalvo’s in 29 minuten! Ik deed mijn fakespeech “Innovatie” voor online shopping experts die deelnamen aan het congres “Shopping Tomorrow” op business school Nijenrode. Dank aan Acteur.nl voor deze boeking. Wat zegt dit aantal lachsalvo’s? Laten we eens vergelijken!

Lachsalvo’s in comedies

Het grote verschil tussen een fakespeech en een film, is dat de laatste na de opnamen tot op de milliseconden kan worden bijgeschaafd om de ultieme timing te krijgen. Bij een live-act zoals mijn fakespeech komt het aan op repeteren en ervaring. Voor de beeldvorming hier de 6 grappigste film met het aantal lachsalvo’s per minuut:

  1. Airplane! – 3 laughs/minute
  2. The Hangover – 2.4 laughs/minute
  3. Naked Gun: From the Files of Police Squad! – 2.3 laughs/minute
  4. Superbad – 1.9 laughs/minute
  5. Borat – 1.7 laughs/minute
  6. Anchorman: the Legend of Ron Burgundy – 1.6 laughs/minute

Mijn fakespeech is dus net zo grappig als The Naked Gun! Maar mijn humor is een stúk stijlvoller…

https://youtu.be/5sYrGov-Niw

Lachsalvo’s bij Freek de Jonge

Mijn grote inspirator haalt volgens het Parool 3 lachsalvo’s per minuut. “De Limiet is een aaneenschakeling van grappen, goede grappen. Het publiek, alsmede uw recensent, lachte gemiddeld ten minste driemaal per minuut.“. Ik vind het geen schande om met mijn fakespeech deze grootmeester hierin voor te laten. Maar er ligt voor mij als fakespeaker dus nog wel een uitdaging!

Lachsalvo’s op uw congres?

Gun de gasten van uw congres, seminar, symposium of ander zakelijk event óók de lach en neem vandaag nog contact op voor een fakespeech met 100% tevredenheidsgarantie: wordt er niet gelachen? Dan verscheur ik de factuur!