De drie gouden regels voor succesvol presenteren:

  1. Oefenen
  2. Oefenen
  3. Oefenen

En dat geldt niet alleen als je net begint met spreken in het openbaar. Vandaar dat ik je uitnodig de try-out bij te wonen van de inspiratiespeech die ik later deze maand voor een groot publiek mag houden. 

Captain James T. Kirk gebruikt de Startrek CommunicatorInspiratiespeech

Sinds 2006 profileer ik mezelf met de fakespeech over veranderingsbereidheid. Steeds vaker kreeg ik na afloop van een optreden te horen, dat ze het helemaal niet zo ‘fake‘ vonden, omdat er volgens hen wel degelijk een waardevolle en inspirerende boodschap in zat. Op zich niet zo raar: die speech komt voort uit mijn oprechte verbazing en belangstelling voor de snelle veranderingen waar we als mens mee te maken krijgen. Op allerlei gebieden zoals economie en milieu, en vooral zeer goed zichtbaar in de technologie. Wat in de jaren zeventig bij Startrek nog als absolute science-fiction werd gepresenteerd, is krap veertig jaar later voor jan-met-de-pet beschikbaar: PC, Tablet, draadloze oortelefoontjes, PDA (‘Tricorder’) en natuurlijk de GSM, die daar toepasselijk een ‘communicator’ heette.

Poster Try-out Inspiratiespeech

De reacties van mijn toehoorders leidde ertoe dat ik op een andere manier naar mijn fakespeech ben gaan kijken en op basis daarvan een nieuwe speech heb ontwikkeld onder de titel: inspiratiespeech. Natuurlijk ook met veel humor, beelden en korte video’s.

Eén van de eerste uitvoeringen daarvan was tijdens “Will You Innovatie 2012“, het inspirerende congres van Sjoerd Gerritssen en werd daarbij als hoogste gewaardeerd! Binnenkort zal ik de speech in iets aangepaste vorm voor een groep van ruim 700 gasten houden; de directe aanleiding om een try-out te organiseren.

(Door op de afbeelding van de poster hier links te klikken, krijgt u een grotere versie te zien. Bijvoorbeeld om te printen en voor je raam te hangen. Ofzo.)

Gratis try-out

Op vrijdagavond 19 oktober heb ik zaal 7 gereserveerd in het lokale wijkcentrum Kersenboogerd. Kom kijken en geef uw ongezouten feedback. De inspiratiespeech is geschikt voor MBO+ van 20 jaar of ouder, dus neem gerust uw partner of buren mee! Zaal 7 is het beste via de zij-ingang te bereiken. Koffie is in de hal bij de hoofdingang verkrijgbaar. Het wijkcentrum is prima bereikbaar per openbaar vervoer en er is gratis parkeergelegenheid. De zaal is open om 20:00 uur, aanvang voorstelling 20:30 uur, einde rond 21:00 uur. Na afloop kan er nog gezellig nagezeten worden.

Meld je aan via LinkedIn

In het kort:

– Inspiratiespeech (try-out)
– 19 oktober 2012
– Wijkcentrum Kersenboogerd
– Brederodegracht 1, Hoorn
– Zaal 7, makkelijk bereikbaar via de rechterzij-ingang
–  Zaal open: 20:00 uur
– Aanvang: 20:30 uur
– Einde 21:00 uur
– Vóór en ná is koffie verkrijgbaar
– Entree gratis
– Komst graag aanmelden via LinkedIn.

Tot de 19e!

Klik hier voor het live-interview op Radio Hoorn d.d. 13-10-2012 in het programma WestFriesland in Bedrijf.