Op uitnodiging van Kelly Handjes mocht ik afgelopen zondag een veiling leiden ten bate van The Open Medicine Foundation die naarstig zoekt naar een medicijn tegen M.E. Wát een rotziekte! Dankzij gulle bieders en een zeer meewerkende gastheer (La Fiesta in Heerhugowaard) wisten we een bedrag van € 4970 bijeen te brengen. Hier het verhaal van Bente, de vriendin van Kelly, voor wie de benefietmiddag georganiseerd was.

Benefietveiling Bente

_____________________________________

Gister was het dan zo ver, de door mijn goede vriendin Kelly georganiseerde benefietmiddag voor de neuro-immunologische multisysteem ziekte ME die 17 miljoen mensen wereldwijd, waaronder ik, hebben. Ik heb eerst alles even een nacht moeten laten bezinken, want wat er gister gebeurd is, is heel bijzonder. Ik had en heb er eigenlijk geen woorden voor. Ik kon er natuurlijk niet bij zijn, maar terwijl ik in mijn bed lag, vond er één grote magische gebeurtenis plaats daar in Tapasbar La Fiesta.

Nadat Kelly de bijeenkomst had geopend, heeft mijn moeder een presentatie gegeven (ze deed het zoooo goed!) en mijn zus heeft ontroerend verteld wat het met haar doet om een zusje te hebben met een ernstige ziekte. Zó knap, zó trots❤️
Tussendoor heeft René strookjes uitgedeeld met de vraag of iedereen alsjeblieft deze belangrijke petitie wil tekenen, dankjewel daarvoor René!

Vervolgens werd er een veiling gehouden door een fantastische veilingmeester: Otto Wijnen. Bijzonder was het om op het filmpje terug te zien dat hij terwijl hij met het veilen bezig was, toch mij in zijn achterhoofd hield! “Een dagje sauna! Wie biedt? Bente zou hier een moord voor doen om dit te kunnen!” Of “65 euro? Voor Bente? Ah toe Ahh?” waren een paar van zijn uitspraken middenin de hitte van de strijd. Echt geweldig en hartverwarmend. De biedingen schóten je om de oren, hoe te gek is dat! Mijn buren, familie en vrienden, de vriendinnen van Ivanka en vrienden en familie van Kelly, allemaal deden ze hun uiterste best om óns te helpen! Ons als ME-patiënten, die zo stelselmatig genegeerd en gekleineerd worden, krijgen éindelijk steun en erkenning van de buitenwereld. Dat is zó fijn..

De middag eindigde met een optreden van Joost de Vries en daarmee kwam er een gezellig en vrolijk einde aan deze mooie, liefdevolle Benefietdag.
Gelukkig werd ik op de hoogte gehouden via whatsappjes en foto’s en kreeg ik zo het gevoel alsof ik er toch een beetje bij was. Ik ben sprakeloos en kan niet in woorden uitdrukken wat ik voel als ik denk aan wat er gisteren gebeurd is. Ik ben overdonderd en er raasde zoveel adrenaline door mijn lichaam, dat ik het gevoel heb dat ik er zelf bij geweest ben, ik zal hier wel even van bij moeten komen haha.

Uiteindelijk waren alle kaartjes verkocht en dat betekent dat er 70 mensen waren. Al deze mensen hebben er voor gezorgd dat ze maarliefst €4970 hebben opgehaald! Echt ongelooflijk!! Het hele bedrag gaat naar The Open Medicine Foundation, een team dat dichterbij het aantonen van de ziekte en een geneesmiddel is dan ooit!
De mensen die er zijn geweest, weten waarschijnlijk wel hoe onvoorstelbaar veel het voor mij heeft betekend dat zij er waren. Het liefst noem ik al jullie namen op, want echt ik denk hierbij aan jullie allemaal, maar dan ben ik wel even bezig haha. Jullie zijn stuk voor stuk helden en jullie hebben mij en alle andere ME-patiënten een stukje dichterbij genezing gebracht! Dat is onvergelijkelijk.. Morgen komen er op mijn facebookpagina nog een paar foto’s van de middag!

Mijn dank is groot, net zo groot als hoeveel Hazeltje van zijn moeder houdt (onbeschrijflijk dus)❤️

_____________________________________

Bron: https://www.magiceveryday.nl/2017/03/13/1626/

Volg Bente op haar blog: https://www.magiceveryday.nl/