OTTO WIJNEN ALS UW DAGVOORZITTER, SPREKER OF PRESENTATIETRAINER/-COACH

Ottobiografie

In 1968 werd ik geboren in Amstelveen als kind van twee onderwijzers. Tijdens mijn HBO-opleiding Cultureel Maatschappelijk Werk, afstudeerrichting Recreatie en Toerisme, leerde ik creatief denken over events, doelgroepen en behoeften. Met mijn specialisme Audio en Video gaf ik in 1995 met het afstudeerproject Hoog In Verleiding mijn multimediale visitekaartje af: zes diaprojectoren en een videobeamer interacteerden met de acteur op het podium. 

Na mijn afstuderen speelde ik enkele honderden professionele kindertheatervoorstellingen en acteerde ik voor onder andere theaterproductiebedrijven Pepper & Co en De Lachende Lama.

De opleiding Multimediaproducer aan de School for Audio Enginering in Amsterdam bracht me alle kennis van moderne mediatechnieken en daar kwam in 1999 mijn eerste fakespeech uit voort.

Er volgde eerst een digitaal uitstapje met mijn bedrijf “Ottomatic Nieuwe Media” maar in 2005 werd het opnieuw duidelijk: ik hoor echt thuis op het podium!

Otto Wijnen Speaker & Coach was een feit. In 2012 vierden we het vijf-jarig bestaan met een congres over congresorganisatie; Congres 5.0. Hier leest u een recentie in De Gelderlander en dit is de link naar het videoverslag. In 2016 verscheen mijn boek ‘Help! Ik moet spreken’.

PRESENTATIECOACHING EN PRESENTATIETRAINING

Veel sprekers helpen anderen met hun spreekvaardigheid en noemen zich ‘presentatiecoach’. Om die hulp op verantwoorde en professionele wijze te kunnen bieden volgde ik in 2010 de opleiding tot Presentatiecoach aan de School voor Presentatiecoaching. In juli 2016 bundelde ik mijn kennis en ervaring in het boek ‘Help! Ik moet spreken’ waarvan inmiddels bijna 1000 exemplaren hun weg naar sprekers gevonden hebben. In 2019 behaalde ik bij diezelfde School voor Presentatiecoaching het certificaat “Presentatietrainer”.

Alle presentatiecoaching, presentatietraining, presentatieworkshops en andere vormen van kennisdeling gebeuren onder de handelsnaam Nederlands Presentatie Instituut.

ONLINE EVENTS

Certificaat Virtual Event Meeting Manager, Event Leadership Institute

Dankzij de COVID19 maatregelen werd ik gestimuleerd om mijn bestaande webinarstudio uit te bouwen tot een moderne streaming studio. Vanuit deze studio worden sindsdien online trainingen en events uitgezonden, zowel nationaal als internationaal. Hierdoor ingegeven heb ik in 2022 de opleiding Virtual Event Meeting Manager voltooid en adviseer ik professional event organisers hoe zij hun hybride en online events optimaal kunnen vormgeven zodat iedereen – in person en online – zich betrokken voelt.

Doelstelling van Otto Wijnen Speaker & Coach

Mijn doelstelling is altijd dezelfde, voor welke rol u mij ook inschakelt:

  • Ik zorg ervoor dat uw gasten met méér energie naar huis gaan dan waarmee ze kwamen. Daarom noem ik mijzelf ook wel ‘de kleinste energieleverancier van Nederland’. Lees ook het interview in Meeting Magazine. 
  • Ik zal NOOIT grappen maken ten koste van uw gasten. Mijn publiek / uw gasten zijn altijd de held. 

Dit zijn mijn kernwaarden:

  • Onderscheidendheid. Het is mijn doel uw verwachtingen te overtreffen
  • Eerlijkheid: Dus ook geen leugens om bestwil
  • Respect: Voor de gasten in de zaal, voor de deelnemers aan trainingen en voor de wereld om ons heen. Ik doe mijn uiterste best de ecologische footprint te beperken en gebruik bv een elektrische auto

Algemene Voorwaarden

Goede afspraken maken goede vrienden. Als vangnet voor als we er écht niet meer uitkomen hanteren we de volgende voorwaarden.

Vaste partners van Otto Wijnen Speaker & Coach

Hans Etman • Trainer

Jeroen Hoekstra • Theatertechnicus

Jan Gipman • Trainer en presentator

Otto Wijnen • Initiator

Netwerkpartners van Otto Wijnen Speaker & Coach