Commentator tijdens de Sail-in van Sail 2015Zo af-en-toe komt er een opdracht voorbij die in alle opzichten op mijn lijf geschreven is. Sinds een jaar of 10 mag ik mezelf schipper noemen (vooral door alle basale fouten te maken die te maken zijn zoals omslaan, vastlopen, dwars in de sluis etc…). Een van de eerste zeiltochten was met Dolf, de man achter De Lachende Lama. Laat hij nu een presentator tijdens Sail 2015 zoeken!

Sluis

Onze tocht begon in 2004 in het prachtige haventje van Gorinchem waar de sluis al voor ons open stond toen bleek dat er iets mis was met onze schroef. Later die dag voeren we – met inmiddels werkende schroef – bij Lith de sluis in waarbij bleek dat onze mast wel erín maar niet erúit kon. Maar toch, na het haastig strijken en zetten van de mast (waarbij een stagspanner, het vaantje en bijna mijn elleboog afbraken) voeren we vóór de wind zeer voldaan de haven van Maasbommel in! Echter was dit voor Dolf toch de laatste keer dat hij mee is gegaan…

Sail 2005

Een jaar later zaten Dolf en ik weer samen op een boot; dit keer een joekel van een cruiseschip waar we gefêteerd werden op heerlijke hapjes en drankjes. Mijn eerste kennismaking met Sail was mede daardoor onvergetelijk.

Sail 2015

Dit jaar was Dolf bezig met de voorbereidingen van een opdracht voor The Floating Company en daarbij was een presentator nodig om de voorbijtrekkende vloot van de Sail-in van commentaar te voorzien. Ondanks – of misschien wel dankzij – onze onfortuinlijke eerste zeiltocht dacht hij meteen aan mij. Dus in opdracht van The Floating Company mocht ik de gasten van Flora Media en Wilo informeren over de prachtige schepen die langsvoeren. Een unieke opdracht waarbij ik mijn liefde voor bootjes en voor presentatie kon combineren. Logisch dat de reacties positief waren!

Hier het verslag van De Lachende Lama. Met dank aan Dolf voor de foto’s!