ANP-nieuwslezer en dagvoorzitter Robert-Jan Knook woont net als ik in Hoorn. Eindelijk kwam het tot een verdiepende kennismaking.


Zo sta je te trainen en zo zit je opeens koffie te drinken met niemand minder dan ANP -nieuwslezer Robert Jan Knook.

Ja, en Otto en ik kennen elkaar al heel wat jaren. Tenm inste; we weten al van elkaar dat we heel wat jaren rondlopen in deze regio. Maar we hadden eigenlijk nog nooit echt koffie gedronken.

Nee, eindelijk is er van gekomen. En dat is meteen ook de aanleiding om te vragen naar jouw presentatie tip.

De beste presentatie tip, maar volgens mij heb jij het ook al eens in een vlog geroepen, is bereid je goed voor. Dus oefenen, oefenen, oefenen. Dat betekent niet dat je zo gaat zitten oefenen, maar dat je echt gewoon oefent, alsof je al staat te presenteren. Dus bijvoorbeeld voor de spiegel of bijvoorbeeld nu even jezelf opnemen op de telefoon. Oefenen, het allerbelangrijkste. We hebben dit trouwens niet geoefend.

Nee, dat is puur spontaan. En ja, jij zegt van, dan heb ik van jou ook een presentatietip horen. Dan zal mijn presentatietip zijn; als je gaat spreken, zorg ervoor dat jouw verhaal aansluit bij de sprekers voor jou en de sprekers na jou. Want je bent er niet een op zich staand iets in een dagprogramma. Nee, je bent er één in een serie. Dus kijk eens of jij kan zorgen dat die serie zo goed mogelijk aansluit. Nou, wellicht dat je nog meer gaat horen van Robbert-Jan en mijzelf.

M isschien moeten wij samen eens aan de slag om mensen te leren presenteren met z’n tweetjes? Hmm…zou daar een vraag aan zijn? We gaan proberen volgend jaar. Houd ons in

de gaten. Dankjewel voor het kijken, Tot gauw!