Sjoerd Gerritsen is een jonge hond. Hij is als geen ander in staat om snel te bepalen of iets de moeite waard is en daar vervolgens vól in te stappen. Zo verzeilde hij in een roadtrip met een countryzangers in Canada, zo liepen we ooit op een industrieterrein te “canvassen” en zo lanceerde hij vorig jaar spontaan een congres onder de titel “Will You Innovate?”. Gisteren was de tweede versie en ik mocht die openen, in het fraaie MindCenter in Vianen.

Slotlied van de Inspiratiespeech tijdens de opening van Will You Innovate 2012

Slotlied van de inspiratiespeech bij de opening van Will You Innovate

Sjoerd had me dit keer uitgedaagd om buiten mijn comfortzone te stappen en die handschoen pakte ik graag op! In plaats van ‘fake’ heb ik een inspiratiespeech gehouden; als mezelf. De eerste echte “Inspiratiespeech” gebaseerd op mijn fakespeech.

De beoordeling was uitstekend: op de reactieformulieren kon maximaal een 7 gegeven worden als waardering. Het leeuwendeel gebruikte dat cijfer, verder veel zessen en – de eerlijkheid gebied me dat te zeggen – ook één vier.

Robbert-Paul de Vries, Bart van den Belt, Judith Webber, Sjoerd Gerritsen, Jan-Willem Alphenaar en Sander Vrugt van Keulen vulden de dag met zinvolle oefeningen en input, waardoor ook voor mij mijn ondernemersdroom weer helderder is geworden. Richtinggevend, zo’n dag!

Foto’s en video’s volgen; tweets kunt u lezen met de hashtag #WYI